Triple P.

Triple P is een Positief Pedagogisch Programma, bij de opvoeding van kinderen. Het is wetenschappelijk onderbouwd, wordt door de overheid aanbevolen en wordt inmiddels in meer dan 195 gemeenten in Nederland aangeboden. Met als doel het bevorderen van een positieve en zorgzame relatie tussen ouders en hun kinderen. Ouder(s)leren oorzaken van gedragsproblemen van hun kind herkennen en gewenst gedrag te stimuleren.

Triple P is bedoeld voor ouders met kinderen van 0-12 jaar, bijvoorbeeld wanneer het kind ernstige gedrags-problemen vertoond thuis, op school of elders en de ouder(s) niet weten wat ze met de gedragsproblemen van hun kind moeten doen.

Het is een intensieve training van 10 sessies, 1 sessie duurt 1 tot 1,5 uur en vindt plaats bij het gezin thuis. Er wordt gebruik gemaakt van o.a. oefeningen, rollenspelen en filmfragmenten.
Ouder(s) leren om te gaan met het ongewenste gedrag van het kind en leren het gewenste gedrag van het kind te stimuleren. Het contact tussen ouders en kind verbetert. Het kind laat ander gedrag zien en kan zich weer goed ontwikkelen. 


 

Het intakegesprek is vrijblijvend en gratis.
Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van wat je gelezen hebt, klik dan hier.