Respiroguide

Respiroguide is de meest simpele en effectieve adem-begeleider, waarmee je veerkrachtiger bent als je last van spanningen of stress hebt. Deze respiroguide wordt je aangeboden door Vital-EQ de internationale tak van het LCS, Landelijk Centrum Stressmanagement. Respiroguide is gebaseerd op de meest recente research in de neurowetenschappen en stressmanagement, voor jou vereenvoudigd tot een doelmatig en gemakkelijk te bedienen instrumentje. De kennis is gebaseerd op de resonantie frequentie van het hart. In deze frequentie van 6 ademhalingen per minuut breng je met het ademritme jezelf in, wat men noemt; hartcoherentie. Balans in lichaam en geest tot gevolg.

Ademhalen in de frequentie van 6 per minuut, drie maal drie minuten per dag is een waardevol stressmanagement instrument, dat zorgt voor een helder hoofd, een wakker lijf en een open hart. Respiroguide zorgt voor veerkracht in stressvolle situaties, het vermindert podium-angst en examenvrees, de concentratie neemt toe en bij hoge bloeddruk treedt verlaging op.

U kunt bij PuurSupport een begeleidingstraject volgen van 6 bijeenkomsten waarin u alles rondom een goede ademhaling en stressreductie wordt aangeleerd. Het is heel belangrijk dat u de manier van in en uit-ademen goed kunt toepassen, anders werkt het niet.

 

 

Toelichting:  druk op Play en adem in en uit met het verloop van de geel-oranje bal. Adem in als de bal omhoog gaat, adem uit als deze naar beneden glijdt.  Stel eerst bij minuten de duur in. De beste  instelling is een 3 minuten durende oefening. Dat is de tijd, die ervoor nodig is uw stressniveau te verlagen. Onderzoek heeft aangetoond, dat ademen in de frequentie van 6 ademhalingen per minuut het cortisol-niveau sterk verlaagt. Cortisol wordt ook wel het stresshormoon genoemd. Daarvoor in de plaats wordt het hormoon DHEA aangemaakt. 

Aanbevolen oefeningen met deze ademhaling is 3 tot 4 keer per dag.